h

Nieuws, april 2007

26 april 2007

SP: ruimere openingstijden zwembaden in schoolvakanties

De SP heeft bij monde van raadslid Maurice Spapens raadsvragen gesteld over de beperkte openingstijden van het Van Sonsbeeck-zwembad in Breda. De mogelijkheden voor Bredanaars om recreatief in Breda te zwemmen zijn zeker tijdens schoolvakanties duidelijk minder dan in vergelijkbare Brabantse steden. Als je kinderen hebt wil je graag met ze gaan zwemmen op momenten dat zij vrij zijn. Dus na schooltijd, in schoolvakanties en op feestdagen. Juist dan is het van Sonsbeeck dicht of heeft aangepaste openingstijden.

Lees verder
26 april 2007

Socialisme 2007 in Breda!

Socialisme 2007 Breda - Van 10.00 tot 16.00 in gemeenschapshuis De Poelewei, Mgr. de Vetstraat 2. De jaarlijkse socialisme-dag van de SP staat in 2007 in het teken van Amerika: zowel Noord-Amerika als Zuid-Amerika. Met boeiende lezingen en discussies. Kosten: 5 euro inclusief lunch; kaartverkoop ter plaatse of vooraf via het SP-afdelingsadres.

Lees verder
22 april 2007

Viering Dag van de Arbeid in Breda

Door SP, PvdA en GroenLinks worden verschillende activiteiten georganiseerd in Breda, in het kader van de Dag van de Arbeid op 1 mei. 's Middags worden onze 75+ leden bezocht met een bosje (rode!) bloemen. Het koor 'Tegen de Wind Mee' zingt om 19 uur strijdliederen op de Grote Markt. De SP-receptie is aansluitend in café De Franciscaner op de Grote Markt. Twee dagen later, op 3 mei, organiseren de jongeren van ROOD een gratis punk-festival in café Maxx aan de Ginnekenweg.

Lees verder
19 april 2007

Open Brief aan Henk Haarhuis

Frank Vergroesen en Johan Kwisthout, respectivelijk fractie- en afdelingsvoorzitter van de Bredase SP, hebben PvdA-fractievoorzitter Henk Haarhuis een open brief geschreven naar aanleiding van een artikel over de SP en raadslid Maurice Spapens op diens weblog. Haarhuis verbaasde zich in het artikel over de uitspraken van wethouder Wilbert Willems (GroenLinks) over de herbestemming van de panden aan de Vlaszak, waar Willems was op uitnodiging van de Vereniging Atelierkunstenaars.

Lees verder
19 april 2007

Géén growshop in de Magnoliastraat!

Er komt géén growshop in de Magnoliastraat. Na vele protesten van buurtbewoners, en vragen van SP-fractielid Hans Creemers aan de burgemeester, heeft de exploitant afgezien van deze locatie. Dit wist de wijkagent vandaag aan een aantal bewoners te melden. Ondertussen bekijkt het college of het vergunningsgebied uitgebreid kan worden om de hele stad te omvatten.

Lees verder
18 april 2007

SP: tijd voor frisse wind door waterschap

De Bredase SP is van mening dat het huidige bestuur van waterschap Brabantse Delta zich weinig aantrekt van de bevolking. Een sprekend voorbeeld hiervan is het naast zich neerleggen van zeer rechtvaardige protesten vanuit de Bredase bevolking tegen de nieuwbouw van het waterschapskantoor in het Markdal. De SP vindt het daarom hoog tijd om - met het oog op de verkiezingen voor het algemeen bestuur van het waterschap in 2008 - na te denken over een beter bestuur. Ze roept daarom progressieve partijen, natuur- en milieuorganisaties op om samen met de SP na te denken over geschikte kandidaten, een helder programma en een sterke campagne.

Lees verder

Pagina's

U bent hier