h

Pluim voor !GO

11 april 2017

Pluim voor !GO

In het kader van de stage voor raadsleden mocht ik een dag mee met de medewerkers van !Go. Uit diverse keuzemogelijkheden, die mij werden voorgelegd was de keuze gevallen op groenonderhoud en van die keus heb ik geen spijt gekregen.  Ik heb hier nl. een heel positief gevoel aan overgehouden. In de ochtend werd ik ingedeeld in de groenploeg, die de plantsoenen bijhoudt en mocht ik een ochtendje schoffelen. En anders dan veel mensen kennelijk denken: er wordt echt stevig doorgewerkt! Ik zeg dit met nadruk, want mij werd verteld, dat er nog al eens opmerkingen worden gemaakt in de trant van: ze staan weer niks te doen. Niet dus! Wat me verder opviel is de kameraadschappelijke sfeer binnen de groep. Men  gaat zeer vriendschappelijk met elkaar om en als nieuweling in de ploeg hoor je er gelijk bij. De voorman ( als dat tenminste zo heet, of is teamleider een betere benaming?) ) Pedro is zeer alert op veiligheid en dat was in mijn geval – onervaren als ik nu eenmaal ben -ook wel nodig. Ik heb ook horen vertellen, dat veel automobilisten het niet zo nauw nemen met veiligheid. Vaak ontkom je er niet aan vanaf de straat te werken en dan is afstand houden of vaart minderen kennelijk soms te veel gevraagd. Onbegrijpelijk ! Hoe dan ook, na deze ochtend ligt de Hertogenlaan er weer keurig bij.

In de middag mocht ik mee met het zgn. calamiteiten- en meldingen team. Als er bij de gemeente een melding wordt gedaan aangaande het groen wordt dat door !Go opgepakt en in eerste instantie wordt de klacht/melding geïnspecteerd en indien mogelijk onmiddellijk verholpen. Alleen bleek dat in de gevallen waar ik bij aanwezig was niet mogelijk en kan de melding pas worden opgepakt na een aanvullende opdracht van de gemeente. Dus een fysiek weinig inspannende middag, maar wel heel leerzaam. Ook hier was de teamleider(?) Pedro geheten en hij heeft me van uitgebreide informatie voorzien omtrent hoe e.e.a. in zijn werk gaat. Er zijn nog wel wat verbeterpuntjes te bedenken en dat is dan voor een raadslid wel weer leerzaam.

Al met al een waardevolle en genoeglijke dag, zodat de aanhef van dit verslag de spijker op zijn kop slaat: een dikke pluim voor !Go

Zie ook:

Reactie toevoegen

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

U bent hier