h

Actie

26 september 2014

ACTIE : Red de Zorg, Stop de afbraak!

Op 30 september organiseert Actiecomite Oosterhout tijdens de aankomst van staatssecretaris Van Rijn rond 13:30 een actie tegen het huidige kabinetsbeleid.

Lees verder
11 september 2012

CAMPAGNE ACTIVITEITEN

Op zaterdag 8 september stonden we in het kader van de verkiezingscampagne met een stand op onze vertrouwde locatie in Arendshof.

Lees verder
3 september 2012

CAMPAGNE 12 SEPTEMBER

De verkiezingscampagne is in volle gang. Afgelopen zaterdag hebben we met een aantal mensen geflyerd bij diverse winkelcentra. De reacties waren overwegend positief en de flyers en onze populaire sponsjes vonden gretig aftrek.

Lees verder
9 mei 2012

1 mei 2012 SP Oosterhout zet jongeren in het zonnetje

In veel landen op de wereld wordt op 1 mei veel verschillende manieren invulling gegeven aan de viering van de Dag van de Arbeid. Demonstraties voor rechtvaardig loon en werkgelegenheid.

Lees verder
2 oktober 2011

De ketting van solidariteit groeit!

Ketting van solidariteit groeitDe SP stond met een aantal leden zaterdagochtend 1 oktober op winkelcentrum Zuiderhout, s’middags was winkelcentrum Arkendonk aan de beurt om de ketting van protest tegen de bezuinigingsplannen van dit kabinet op de sociale werkvoorziening en uitkeringen van jongeren met een arbeidshandicap te laten groeien.

Lees verder
25 september 2011

SP is solidair met stakers bij WAVA!GO

Op 7 juli was er de aftrap van een landelijke estafettestaking, georganiseerd door de vakbond Abvakabo FNV. Samen met de lokale bedrijfsledengroep werd deze actie voorbereid en uitgevoerd om aandacht te vragen voor de gevolgen van de invoering van de Wet Werken naar Vermogen.

Lees verder
11 september 2011

EEN KETTING VAN SOLIDARITEIT

Onze afdeling stond op zaterdag 10 september in het centrum van Oosterhout in het kader van de landelijke actie ”armoede werkt niet”. Het kabinet Rutte heeft plannen om 60.000 banen in de sociale werkvoor ziening te schrappen en mensen met een arbeids beperking onder het minimumloon te laten werken.

Lees verder
25 maart 2011

NATIONALE BOOMFEESTDAG: SP PLANT BOMEN IN DE TEMPELIERSTRAAT

Woendag 23 maart was het nationale boomfeestdag, een initiatief, dat al sinds 1957 bestaat en er op gericht is met name kinderen de waarde en het belang van bomen in hun directe leefomgeving te laten inzien. Om deze reden worden er dus sinds 1957 op deze dag overal in Nederland bomen langs straten en pleinen en in bossen en parken geplant.

Lees verder
18 oktober 2010

Buurten op het Kanaleneiland

Zaterdag 16 oktober ging de SP op pad om de ZO-krant persoonlijk af te geven en een praatje te maken met de bewoners. O.a. in de Eggestraat en Gaffelstraat. De bewoners gaven aan dat ze het een fijne buurt vinden om in te wonen. Toch kan de inrichting van de woonerven verbeterd worden, want het oogt als een straat waar je vijftig kan rijden en dat gebeurt dan ook.

Lees verder
6 oktober 2010

Red de Postbode

Houd ik nog mijn baan? Of mag ik terugkomen in een parttime dienstverband? Hoe gaan we het thuis redden de komende jaren? Deze druk voelen alle postbodes in Nederland iedere dag opnieuw. Er moeten 15.000 banen verdwijnen. Stukloners, ook bij TNT-dochter VSP nemen het werk over. De vakbonden hebben de CAO met Sandd, Selectmail en VSP opgezegd, waardoor het verbod op stukloon in zicht is.

Lees verder

Pagina's

U bent hier