h

Columns

11 juni 2010

SP boekt een goed resultaat in Oosterhout

In totaal 3522 ( 11,7%) Oosterhoutse kiezers stemden SP. Hiermee zetten zij de SP, ook in Oosterhout, weer stevig op de kaart.

Lees verder
29 februari 2008

Column maart 2008: Welzorg of Geenzorg?

Column To MaatOp 22 oktober 2007 schreef ons SP-raadslid Frans Huijsmans dat de gemeente Welzorg goed in de gaten ging houden. Welzorg had beterschap beloofd en alle problemen zouden in het vierde kwartaal van 2007 zijn opgelost. Daarom deze keer geen echte column maar een daadwerkelijk interview met iemand die onlangs voorzieningen moest krijgen via Welzorg.

Lees verder
28 januari 2008

Column februari 2008: Ons mooie Nederland

Column To MaatNa de Tweede Wereldoorlog lag Nederland in puin, zowel letterlijk als in maatschappelijk opzicht. Mede dankzij helden als Vadertje Drees en Joop den Uijl werd er een nieuwe maatschappij opgetrokken.
Onder leiding van Balkenende is de grote afbraak van deze maatschappij begonnen.
Het is een groot kluwen van tegenstellingen geworden.

Lees verder
30 december 2007

Column januari 2008: Een tomaatrode lintjesregen

To MaatIedereen is van mij gewend dat ik mijn keiharde kritiek laat horen in deze column. Maar ik wilde dit jaar eens beginnen met een positieve column. Aangezien Bea jaarlijks haar lintjesregen mag uitstorten wil ik 2008 graag beginnen met een tomaatrode lintjesregen!

Lees verder
29 november 2007

Column december 2007: Een balansdagje

De laatste maand van het jaar is weer aangebroken en dat is altijd het moment dat Tante To even terug gaat kijken op het afgelopen jaar.
Onlangs hadden we de intocht van Sinterklaas in Oosterhout. Ik was ontroerd door het toneelspel en de zo goed ingestudeerde mimiek. Niet van Sinterklaas maar van onze burgemeester! De vriendelijkheid en betrokkenheid, je zou bijna zweren dat het echt was! Maar helaas weten wij beter…

Lees verder
31 oktober 2007

Column november 2007: Wat is zuurder dan een citroen?

Column To MaatHet klinkt als een grappig raadseltje, maar dat is het helaas niet. Het antwoord op de vraag ‘Wat is zuurder dan een citroen?’ is: wat de voormalige bewoners van de Van Oldeneellaan dagelijks moeten slikken!
Deze mensen moesten hun huizen verlaten omdat deze gesloopt zouden worden. Ze kregen een wettelijk minimale verhuisvergoeding van vijfduizend euro mee. Dat lijkt veel, maar als je de totaalbedragen van tapijt, behang en gordijnen bij elkaar optelt dan is dit bedrag ineens geen vergoeding meer maar een kleine tegemoetkoming.

Lees verder
6 oktober 2007

Extra Column oktober 2007: Open brief van To Maat aan Helmi Huijbregts

Extra column To Maat
Op het weigeren van onze burgemeester mevrouw Huijbregts om de petitie tegen de zorguitverkoop te tekenen heeft onze columniste To Maat een open brief aan haar geschreven.

Lees verder
1 oktober 2007

Column oktober 2007: Over hangjongeren en wipkippen

Bij de laatste gemeenteraadsvergadering (ook een leuk woord voor Scrabble!) heeft de SP een sterke stelling genomen tegen het huidige beleid van de gemeente wat betreft de speelvoorzieningen. De gemeente roept op schreeuwerige posters graag dat zij een familiestad is, maar dat is een leus zonder inhoud. De jeugd staat al jarenlang niet op de agenda van het Oosterhoutse pluche.

Lees verder
4 september 2007

Column september 2007: De zorg is ónze zorg

U hebt het vast wel gehoord en gelezen. De SP , en met name Agnes Kant, is een grote actie begonnen om de uitverkoop van de Nederlandse zorg tegen te gaan. Ik moet steeds denken aan de oude reclameslogan van Achmea: ‘Achmea ontzorgt’. Nu is dit de bittere werkelijkheid: Nederland ontzorgt! En dan in de meest negatieve zin van het woord. De kabinetten Balkenende hebben op slinkse wijze steeds meer en meer uit de zorg geperst. Onder het mom van ‘marktwerking verhoogt de concurrentie en dus de kwaliteit’ is men de zorg in de uitverkoop gaan doen. Massale fusies, geldverslindende megaorganisaties en nog meer bureaucratie zijn het gevolg. En het woord ‘zorg’ mag eigenlijk niet meer, want er ís geen zorg meer.

Lees verder
31 juli 2007

Column augustus 2007: komkommertijd

Het is weer komkommertijd in Oosterhout. We haalden onlangs nog de landelijke pers met de wereld-uitvinding van een stoplicht voor fietsers dat op groen springt als het regent. Héél belangrijk, want uiteraard wordt je niet nat als je verder kunt fietsen! Geweldig nieuws in een gemeente dat feiten als gifgrond negeert maar wel een busbaan plaatst aan de rechterkant van een autobaan die rechtsaf moeten slaan (kunt u mij nog volgen?).
Maar de spanning is er weer vanaf en de uitvinder gaat nu onze hoofdstad in chaos dumpen, dus misschien is er nog hoop voor Oosterhout.

Lees verder

Pagina's

U bent hier