h

Nieuws, februari 2007

23 februari 2007

Verwacht tekort accommodatie buitenschoolse opvang

Vanaf 1 augustus 2007 zijn basisscholen wettelijk verantwoordelijk voor de organisatie van de buitenschoolse opvang tussen half acht 's ochtends en half zeven 's avonds. Ouders kunnen dan aanspraak maken op voorschoolse én naschoolse opvang van hun kinderen.

Lees verder
23 februari 2007

Te hoge kosten voor tussenschoolse opvang

Sinds 1 augustus 2006 zijn basisscholen verantwoordelijk voor de tussenschoolse opvang (het overblijven tussen de middag). Voor een deel van de basisscholen was dit aanleiding om de opvang uit te besteden aan professionele kinderopvangorganisaties.
Sindsdien is de prijs voor tussenschoolse opvang in een aantal gevallen drastisch gestegen. Vooral alleenstaande ouders met een laag inkomen kunnen hierdoor ernstig in de problemen komen. Deze bijdrage komt namelijk bovenop de opvang voor buitenschoolse opvang en zijn niet aftrekbaar van de belasting en zijn ook niet inkomensafhankelijk.

Lees verder
21 februari 2007

Campagne in Breda

Nu carnaval weer voor een jaar gedaan is, komt de campagne in een hogere versnelling. In de komende twee weken tot 7 maart verspreiden we tienduizenden folders in Breda. Op zaterdag 24 februari staan we vanaf 10.00 uur in Winkelcentrum Heksenwiel, de week erop (3 maart) in Moerwijk en in het centrum. Meehelpen? Posters bestellen? Mee naar het campagnefeest op 25 april in het Land van Ooit? Bel of mail ons: 076-5294332 en breda@sp.nl

Lees verder
8 februari 2007

Scholingsagenda vastgesteld

De afdeling heeft de lokale scholingsagenda voor 2007 vastgesteld. Naast de landelijke scholingen voor SP-leden, wordt er een basiscursus SP en een praktische cursus actievoeren georganiseerd. De jaarlijkse Socialisme-dag gaat over Noord- en Latijnsamerika en in het najaar zijn er vier cursussen over ideologie, economie en historie.

Lees verder
6 februari 2007

De straat is van ons - hang een poster voor je raam!

Binnenkort brandt de strijd om de kiezer weer los bij de campagne voor de Provinciale Statenverkiezingen 2006. Een belangrijk actiemiddel hierbij zijn onze mooie posters: op de gemeentelijke aanplakborden, op de vrije plakplaatsen, maar vooral ook bij onze leden en sympathisanten thuis voor het raam! Alle SP-leden krijgen met de volgende Tribune een poster op A3 (dubbel A4) formaat meebezorgd. Wilt u grotere of meer posters bestellen, neem dan contact op met ons 'hoofd logistiek' Frank Vergroesen, telefoon 06-4453 7377 of per
email, dan krijgt u ze zo snel mogelijk gratis thuisbezorgd. We hebben posters in de maten A3 (klein) tot en met A0 (heel erg groot!) beschikbaar.

Lees verder
2 februari 2007

SP Zundert is goed bezig!

Onze ledenwerkgroep in Zundert is goed bezig en staat te trappelen om campagne te voeren voor de Provinciale Statenverkiezingen. Dat is inmiddels ook de lokale media opgevallen...

Lees verder

U bent hier