h

SP: 'Bloemrijke wal is niet goed genoeg'

6 april 2007

SP: 'Bloemrijke wal is niet goed genoeg'

Vrijdag 6 april 2007 - BREDA - Het is leuk dat de geluidswal langs de A27 tussen Bavel en Nieuw Wolfslaar wordt voorzien van een 'bloemrijk mengsel', maar het kleurrijke effect is slechts vier weken in het jaar zichtbaar.
"En dat betekent dat het 48 weken van het jaar niet mooi is. Sterker nog, het is vele maanden niet om aan te zien!" Het Bredase raadslid Koos Gouka van de SP is allesbehalve te spreken over de manier waarop de geluidswal wordt omgetoverd tot 'ecologisch park'.

Gouka's kritiek is in eerste instantie gebaseerd op de slechte ervaringen die hij heeft met het aanbrengen van 'kleurrijke en bloemrijke' mengsels op onder meer de tussenberm van de Groenedijk in de Hoge Vucht.

Bovendien denkt de socialist dat bloemen niet erg bijdragen aan het verbeteren van de luchtkwaliteit. Wat dat betreft ziet hij liever planten en struiken aangeplant worden. Dat er reden is om na te denken over de effecten op de luchtkwaliteit, blijkt volgens uit verontreiniging die is aangetroffen in filters van woningen in Nieuw Wolfslaar.

Gouka wil van burgemeester en wethouders weten of ze op de hoogte zijn van het korte plezier dat de burger heeft van 'bloemrijke mengsels'. Ook is hij benieuwd of het college de resultaten kent van een onderzoek naar het effect van planten van struiken en bomen langs snelwegen. Wat Gouka betreft wordt de wal alsnog ingericht op een manier die de lucht zo schoon mogelijk maakt.

Bron: BN-De Stem, vrijdag 6 april 2007

Vragenlijst Schippersdonk e.o.

 
1 Begin 2 Einde
Vul hieronder jouw klacht in over onderhoud of reparaties van jouw huurwoning van Alwel of omtrent communicatie met Alwel.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

U bent hier