h

Nieuws, juni 2007

29 juni 2007

SP: Geen Bredase lijst uitgeprocedeerde asielzoekers!

Staatssecretaris Nebahat Albayrak (Justitie) heeft burgemeesters gevraagd lijsten te geven van uitgeprocedeerde asielzoekers die zich hadden aangemeld voor de Pardonregeling, maar daar niet onder vallen. De bewindsvrouw wil weten wie die illegalen zijn en waar ze verblijven, zodat ze hen kan uitzetten. Dat heeft Albayrak dinsdag gezegd in het wekelijkse vragenuurtje in de Tweede Kamer. Burgemeesters zijn niet verplicht lijsten met gegevens van illegalen te verstrekken, maar de bewindsvrouw verwacht wel dat ze dat zullen doen. De SP is ronduit verbijsterd over de houding en voorgenomen handelswijze van de Staatssecretaris. De Pardonregeling waar de SP voor heeft gepleit is een regeling die moet zorgen voor vertrouwen en een menswaardige behandeling van hen die al vele jaren in onzekerheid in ons land verblijven. Door in het kader van de Pardonregeling verkregen persoonsgegevens voor een oneigenlijk doel in te zetten, krijgt de uitwerking van het Pardon een nare bijsmaak die de SP geenszins aanstaat. En dan drukken wij ons nog zacht uit.

Lees verder
28 juni 2007

SP niet bij heropening Haven

De SP zal niet aanwezig zijn bij de heropening van de Haven op 1 juli 2007. De SP is vanaf het eerste begin een fel tegenstander geweest van dit - vele miljoenen kostende - project. Er had veel meer gedaan kunnen worden met de invulling van de Haven dan nu het geval is. De voorkeur van de SP ging uit naar een autoluw, multifunctioneel plein met een kwaliteitsniveau vergelijkbaar met de Grote Markt op deze locatie, waar allerlei evenementen gehouden kunnen worden, en wat ook nog veel goedkoper was geweest. We hebben dan ook in het verleden alternatieve plannen gemaakt voor de invulling van dit gebied. Een betere invulling van de publieke ruimte én een stuk goedkoper. Ook een groot gedeelte van de Bredanaars vond - en vindt - de heropening zonde van het geld. De SP vindt het daarom niet gepast om bij de feestelijke opening aanwezig te zijn.

Lees verder
13 juni 2007

Sloop sociale woningbouw Brabantpark

Fractielid Hans Creemers heeft aan het College van B&W vragen gesteld over de 162 woningen aan de Lage Kant/Nieuwe Inslag in Brabantpark. 'WonenBreburg heeft plannen om in het kader van de herstructurering van de wijk deze appartementen te slopen.' Dat staat te lezen op de site van Wonenbreburg over het complex met 162 woningen. De meeste woningen hebben drie slaapkamers en zijn goed betaalbaar voor zo rond de 300 Euro per maand. Dit betekent dat dit nog een van de weinige complexen in Breda is waar mensen met een smalle beurs nog relatief veel ruimte hebben. Tevens is het ook mooi groen in de omgeving en is er nog ruimte om te wandelen.
Als WonenBreburg dit wil slopen is het aan te bevelen als er eenzelfde aantal woningen zal terugkomen in dezelfde prijsklasse met dezelfde leefruimten.

Lees verder

U bent hier