h

Nieuws, oktober 2007

28 oktober 2007

Waardige avondwake tegen verlenging missie Uruzgan

Enkele tientallen Bredanaars verzamelden zich op donderdagavond 25 oktober met kaarsen op de Grote Markt in Breda om hiermee tijdens de NAVO-top in Noordwijk een tegengeluid te laten horen. Na een korte toespraak van SP-afdelingsvoorzitter Johan Kwisthout werd een minuut stilte in acht genomen voor de slachtoffers in Afghanistan. Daarna liep het gezelschap een korte route door de binnenstad van Breda, waarbij folders werden verspreid onder het winkelend publiek. Als afsluiting was er een discussie over de achtergronden van de oorlog in Afghanistan in café De Franciscaner.

Lees verder
23 oktober 2007

Een week van ROOD

Maandag 15 oktober 2007
Een onderdeel van de verantwoordelijkheden van ROOD is de aanwezigheid bij de altijd zo boeiende SP-bestuursvergaderingen... Door onze aanwezigheid werd gelijk de gemiddelde leeftijd flink naar beneden gehaald :-) Vanuit ROOD hebben we verslag gedaan van onze activiteiten de afgelopen 2 weken en ook van onze lopende projecten. We hebben gelijk de mogelijkheid benut om afspraken te maken voor gezamenlijke acties (zoals de Afghanistan Wake van volgende week donderdag en een handtekeningenactie voor ReferendumNu aanstaande zaterdag).

Lees verder
18 oktober 2007

Wake tegen verlenging missie Uruzgan

Op donderdag 25 oktober zullen er in Noordwijk 26 defensieministers uit de diverse NAVO landen bijeenkomen. Bovenaan de agenda van de meeting staat Afghanistan. Ook wordt rond deze tijd een beslissing van onze regering verwacht over het verlengen van onze missie in Afghanistan. Wij zijn tegen het verlengen van deze "opbouwmissie". Militairen zijn geen opbouwwerkers. Er komt steeds meer nieuws over burgerslachtoffers en de Taliban krijgt alleen maar meer aanhang in Uruzgan.

Lees verder
12 oktober 2007

ROOD is TERUG

De jongerenafdeling van de SP in Breda is onlangs opnieuw opgestart onder de naam ROOD-Breda. De lancering van ROOD vond eind vorige maand plaats in de PARA, waar met een combinatie van muziek en discussie ROOD-Breda officieel van start ging. Een kerngroep van 10 gemotiveerde jonge mensen is begonnen bestaande ideeën nieuw leven in te blazen maar ook wordt nagedacht over wat op dit moment van belang is voor de jongeren in Breda.

Lees verder
6 oktober 2007

Ruim 250 handtekeningen tegen uitverkoop thuiszorg

Af en toe verdrongen mensen zich om het kraampje om een handtekening te zetten tegen de uitverkoop van de thuiszorg. Tijdens twee zaterdagen posten bij winkelcentra in Breda werden ruim 250 ondertekende verklaringen opgehaald. Een veelvoud van de 'papieren' ondertekenaars kondigde aan een digitale handtekening op de website te zetten. Een teken te meer dat ook Breda de toegenomen marktwerking in de thuiszorg niet ziet zitten.

Lees verder
1 oktober 2007

Te weinig aanmeldingen voor bus naar Thuiszorg manifestatie

De teller stond maandagmiddag op 18 reserveringen en dat is helaas te weinig om een bus te laten rijden vanuit Breda. Dit zou de kosten per persoon op ruim 25 euro brengen en dat zou, zelfs met de subsidie van de SP, nog stukken duurder zijn dan de trein. Als alternatief proberen we met zoveel mogelijk mensen de trein te nemen. Met voldoende deelnemers met voordeeluren-kaarten kost de treinreis dan 12,10 euro per persoon. We verzamelen om 12.45 op het station in Breda bij het meetingpoint in de stationshal.

Lees verder

U bent hier