h

Nieuws, juni 2008

19 juni 2008

Burgemeester neemt eerste 'jaarkrant' SP-fractie in ontvangst

Burgemeester Peter van der Velden nam op 18 juni het eerste exemplaar van de jaarkrant van de SP fractie in ontvangst. Vrijwilligers van de SP verspreiden in de komende weken 50.000 jaarkranten in Breda, met daarin alternatieven voor het huidige collegebeleid. De jaarkrant heeft als motto 'Eerst de mensen', en de SP doet voorstellen om te investeren in betaalbare woningbouw, en schone, leefbare, en veilige buurten in Breda.

Lees verder
17 juni 2008

Buurten in de Wisselaar

Afgelopen maandagavond ging de SP Breda op buurtbezoek in de Bredase wijk De Wisselaar. Zo'n 18 SP'ers verzamelden zich in het Gemeenschapshuis de Wegwijzer om zich klaar te maken voor 'het buurten'. Remi Poppe, Tweede Kamerlid van de SP en tevens één van de grondleggers van de partij, vergezelde de Bredase SP leden.In tweetallen werd, deur aan deur, de ZO krant aangeboden. De ZO krant is de krant van de SP die elk kwartaal wordt uitgegeven en landelijk door de leden wordt verspreid. Tevens werd, zoals echt buurten betaamd, een babbeltje gemaakt met de bewoners van de Wisselaar. Hen werd gevraagd hoe zij over de wijk waarin zij wonen, denken. De reacties over de buurt waren zeer wisselend en liepen uiteen van zeer positief tot juist weer zeer ontevreden. De ZO krant werd veelal op positieve wijze ontvangen.

Lees verder
16 juni 2008

Aanbieding solidariteitsbetuiging stakers

Op vrijdag 13 juni j.l.hebben Peter Ligtvoet en Rinus Filius namens de SP afd. Breda een solidariteitsbetuiging aangeboden aan de aanwezige stakinsleiding en vakbondsmensen. Naast een grote doos taart boden zij tientallen steunverklaringen van solidaire reizigers aan de stakers aan. Zij waren zichtbaar verrast en ingenomen door dit gebaar. Het blijkt dat in de praktijk mensen zich gemakkelijk solidair met iets verklaren als de acties geen persoonlijke nadeel opleveren. Of wat nog vervelender is, in het geval van de openbaar vervoer stakingen zijn er mensen, van wie je dat niet verwacht, die het belang van de staking missen. Het initiatief van de Jonge Socialisten bijvoorbeeld, om studenten naar hun examens te gaan vervoeren is zo'n voorbeeld waaruit blijkt dat de ware betekenis van het woord niet helemaal doorgedrongen is.(Misschien goed bedoeld ....of was het een manier om de zieltogende PvdA van studentikoos electoraat en nieuwe fans te voorzien)

Lees verder
13 juni 2008

Symposium over homo-emancipatiebeleid

De Provinciale Statenfractie van de SP in Noord-Brabant organiseert op woensdag 25 juni een symposium over homo-, lesbisch, bi- & transgender-emancipatiebeleid (hlbt-beleid) in de provincie Noord-Brabant. Voorafgaande aan de verkiezingen tekende de SP een convenant met COC Brabant en LKG T&T Eindhoven, waarin de partij beloofde zich op een aantal beleidsterreinen in te zetten voor een betere positie van homo- en biseksuelen en transgenders.

Lees verder
12 juni 2008

SP Breda gaat 'buurten' in Wisselaar

Vrijwilligers van de Bredase SP bezoeken op maandag 16 juni samen met Tweede Kamerlid Remi Poppe de wijk Wisselaar in Breda. Dit gebeurt in het kader van ‘Buurten in de Buurt’, het grootste wijkonderzoek van Nederland. Van 19 tot 21 uur bellen SP'ers huis aan huis aan om te vragen wat er goed gaat en wat beter kan in de buurt.

Lees verder

U bent hier