h

Nieuws, juni 2011

28 juni 2011

Centrum voor Jeugd en Gezin Breda goed voorbeeld voor heel Nederland

SP Tweede Kamerlid Nine Kooiman vindt het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) Breda een voorbeeld voor alle CJG's in heel Nederland. Kooiman was maandag op werkbezoek in Breda. Het viel haar op dat er bij het CJG moeders en jongeren aan tafel zaten, die ook nog eens een zeer prominente rol in de organisatie hebben. Kooiman "Dat heb ik nog nergens anders gezien terwijl het wel zo logisch is. Als je voor jeugd en gezin werkt moeten die ook centraal staan in de organisatie. Dat hebben ze in Breda goed door".

Lees verder
28 juni 2011

"10.000 jongeren?!?, dan heb ik niks gezegd over de overlast"

Maandagavond 27 juni 2011 hebben 11 actieve SP-leden gebuurt in de Haagse Beemden. Aanleiding was het gedoe om een jongerenaccommodatie. Na 14 jaar overleg is het de gemeente nog steeds niet gelukt om een goede oplossing te vinden voor huisvesting van jongerenactiviteiten in de wijk. De SP wil eens van de jongeren en de buurtbewoners rond de Beemdentil horen wat zij er van vinden en of zij oplossingen zien.” Meest opvallende van het avondje buurten is nog wel dat bijna niemand het verhaal kent”, zegt SP bestuurslid Gerda van Veghel. “Mensen weten nog niet eens dat in de Haagse Beemden 10.000 jongeren wonen. Dat is wel even schrikken, wie communiceert er eigenlijk met de mensen in de wijk”.

Lees verder
23 juni 2011

Niet meer slopen zonder bouwen

Er wordt in de toekomst niet meer gesloopt als niet snel ook met de bouw wordt begonnen. Wethouder Bergkamp zegt, in antwoord op vragen van de SP toe, dat hij deze eis wil betrekken bij het opstellen van de nieuwe sloopcriteria. “ Dit is goed nieuws” , zegt commissielid Bas Maes. “ Er zijn de afgelopen jaren veel huizen gesloopt waarvoor niets is teruggebouwd. Zo zijn heel wat goede en betaalbare woningen uit Breda verdwenen. Daar komt nu een einde aan”.

Lees verder
17 juni 2011

Succesvolle actie Red Ons Buurthuis

Na de eerdere bingo werd er dit keer gelinedanced in het Stadskantoor en werd er een protestlied voor aanvang van de raadscommissie op het Stadserf gezongen. Gebruikers van verschillende buurthuizen in Breda pakten op donderdag 16 juni weer flink uit om politiek en bevolking duidelijk te maken dat 1,5 miljoen bezuinigen op de buurthuizen een onverantwoorde zet is van het college. Hieronder een fotoverslagje met daarbij de tekst van het protestlied op de maat van "het leven is goed in m'n Brabantse land".

Lees verder
11 juni 2011

Geeren wordt Geenhuyzen

Zaterdagmorgen is de Geeren door een grote groep SP-leden omgedoopt tot Geenhuyzen. Op één van de vele ontsierende kale vlaktes die onze stad telt, werd door raadslid Maurice Spapens en commissielid Bas Maes een naambord van de fictieve gemeente geplaatst. Maes: “Zoals u ziet is Geenhuyzen een beetje een trieste gemeente. Jaren geleden woonden er nog honderden mensen, nu groeit er slechts nog onkruid.” De SP wil met deze actie de aandacht vestigen op het woningtekort enerzijds en de grote hoeveelheid braakliggende terreinen anderzijds.

Lees verder
11 juni 2011

Red ons buurthuis - handtekeningen ophalen in de Haagse Beemden

De actie Red ons Buurthuis! gaat voorlopig gewoon door. Op 11 juni werden er handtekeningen opgehaald bij de Donk in de Haagse Beemden. Hierbij een fotoverslagje.

Lees verder

Pagina's

U bent hier