h

Nieuws, november 2011

23 november 2011

Daklozenopvang: staan we nu aan het begin of het einde van het proces

Opinie van Maurice Spapens en Patrick van Lunteren, beiden Raadslid voor de SP in Breda

Lees verder
22 november 2011

Onderzoek Driesprong moet over

Het onderzoek naar de hoeveelheid mensen die gebruik willen maken van de terugkeergarantie moet opnieuw worden gedaan. Ook de toekomstvisie vam de Driesprong moet over gedaan worden en ditmaal met de inbreng van de oud-bewoners van de Vlieland- en Texelstraat. Dat zijn de conclusies die te trekken zijn na een rumoerige avond in buurthuis Toma gisteren.

Lees verder
16 november 2011

AFSPRAAK = AFSPRAAK

In de Texel- en Vlielandstraat stonden tot enkele jaren geleden nog 142 sociale huurwoningen. Deze zijn door WonenBreburg gesloopt en de Gemeente en WonenBreburg hebben de bewoners destijds een terugkeergarantie gegeven. Nu zijn er kort geleden plannen gepresenteerd voor dit stuk Driesprong. In de nieuwe plannen wordt gesproken over slechts 14 sociale huurwoningen! Veel te weinig natuurlijk!

Lees verder
5 november 2011

zakkenvullers in Bredase subsidieland worden aangepakt

De SP kreeg donderdagavond unanieme steun voor een voorstel om de zakkenvullers aan banden te leggen. De gemeente zou nooit meer subsidie moeten verstrekken aan een organisatie waarvan de top zich verrijkt met exorbitante salarissen en bonussen. "Wat de SP betreft had het salaris van de burgemeester Van der Velden de maat mogen zijn", zegt fractievoorzitter Van Lunteren: " Er was steun voor een premiersnorm. We zien dat als een mooi begin. Er komt nu in ieder geval een plafond dat altijd nog naar beneden bijgesteld kan worden".

Lees verder
4 november 2011

Raad stelt voortaan de kaders voor thuiszorg Breda

Fractievoorzitter Patrick van Lunteren kreeg gisteren unanieme steun voor het voorstel dat de Gemeenteraad komend voorjaar de kaders stelt voor de toekomst van de thuiszorg. De aanbesteding van de thuiszorg van afgelopen zomer heeft de stad behoorlijk op zijn kop gezet. 1.000 werknemers moeten van baas wisselen en 4.600 cliënten moeten wisselen van zorgaanbieder. Dit gaat gepaard met verlies aan kwaliteit van zorg en van een goed salaris voor werknemers. " Dat kan en moet heel anders de volgende keer", zegt Van Lunteren. " Aanbesteden hoeft niet meer en op zijn minst moet er in 2014 extra aandacht zijn voor kwaliteitseisen en arbeidsvoorwaarden".

Lees verder

U bent hier