h

Nieuws, juli 2012

23 juli 2012

Emile Roemer in het Kabinet

Emile Roemer komt binnenkort tomatensoep proeven in Breda. Die toezegging deed hij nadat Tom van der Linden van Restaurant Het Kabinet in Breda "Roemers Tomaten Formatie" - huisgemaakte tomatensoep - op de kaart heeft gezet. Volgens Roemer was diens aanwezigheid in Het Kabinet (tijdens een eerder werkbezoek aan Breda) geen toeval: de SP is klaar voor kabinetsdeelname. SP-campagneleider Carola Bakx kijkt reeds reikhalzend uit naar Roemers bezoek: "De aanwezigheid van de landelijke lijsttrekker - en mogelijk eerste SP-premier - is natuurlijk ontzettend motiverend voor onze campagneploeg. We zijn er als Bredase afdeling trots op om Emile te ontvangen!"

Lees verder
15 juli 2012

Doe mee met de SP!

Op zondag 15 juli 2012 stond de SP met een 5-tal fanatieke SP-ers op de Woonboulevard.
Aan de voorbijgangers werd met het motto
“Wilt u ook een socialer Nederland?” de nieuwe folder genaamd “Doe mee! Er zijn 3 redenen om nu voor de SP te kiezen” uitgedeeld.

Lees verder
13 juli 2012

Campagneschema SP Breda

Het campagneteam van de SP is er klaar voor! Lees hier waar je in de komende weken "Team Roemer" aan kunt treffen in Breda en de omliggende dorpen. Wil je meewerken met de campagne? Neem dan contact op met campagneleider Carola Bakx via carola@spbreda.nl

Lees verder
11 juli 2012

SP wil visie stedelijke ontwikkeling

Al enige tijd probeert de SP aan het college duidelijk te maken dat het de gemeenteraad ontbreekt aan een totaal beeld over de stedelijke ontwikkeling en investeringsagenda van de stad. De raad is in een tijdelijke commissie druk doende een structuurvisie voor de stad op te stellen. Om een zorgvuldige afweging te kunnen maken zou de SP graag een totaal beeld hebben van alle ontwikkelingen. De wijze waarop nu in stukken en brokken de informatie aan de raad wordt vrijgegeven maakt het erg lastig dat totaal beeld te krijgen. Juist in deze tijd is het van belang de keuzes en ambities van de stad zorgvuldig af te wegen. Geld dat de gemeente investeert in gebouwen en infrastructuur kan niet worden besteed aan sociaal maatschappelijke projecten en ondersteuning. Geld dat moet worden gereserveerd om risico’s af te dekken van ambitieuze plannen kan niet worden geïnvesteerd in zorg en onderwijs.

Lees verder
3 juli 2012

Ongelimiteerd vertrouwen in corporaties is over

De ongelimiteerde garantstelling aan de woningcorporaties in Breda wordt aangepast. Dat stelt wethouder Bob Bergkamp vorige week donderdagavond tijdens de gemeenteraadsvergadering. De wethouder reageerde op een vraag van de fractievoorzitter van de SP, Patrick van Lunteren. Die wilde weten hoe het mogelijk was dat Breda in totaal voor 1,2 miljard euro garant staat. Vooral het bedrag van 544 miljoen voor Laurentius, een relatief kleine corporatie, is opmerkelijk. De gemeenteraad en het College delen de zorg van de SP. Op korte termijn houdt de ongelimiteerde garantstelling op. Van Lunteren: "De gemeente is zo te zien veel te lang goedgelovig geweest. De corporaties hebben tot ver buiten Breda, met financiele rugdekking van de gemeente, eindeloos kunnen speculeren met grond en bouwprojecten".

Lees verder
3 juli 2012

Wolfslaar is ontevreden over verkeersveiligheid en bussluis

De bewoners in nieuw Wolfslaar zijn niet te spreken over de nieuwe bussluis en de veiligheid op de Thoornseweg. Dat bleek op zondag 24 juni 2012 toen de SP met een enquête de wijk Nieuw Wolfslaar in trok. In het kader van buurten in de buurt werd met de bewoners gesproken over de inrichting van de geluidswal, de veiligheid op de Thoornseweg en de recent aangelegde bussluis. SP Commissielid Bas Maes: " De SP zal de wethouder vragen wat hij van plan is te gaan doen aan de onveiligheid voor fietsers en voetgangers op de Thoornseweg".

Lees verder

Pagina's

U bent hier