h

Nieuws, september 2012

19 september 2012

Geen ondernemersfonds Binnenstad

De ondernemers hebben zich uitgesproken tegen een in te voeren ondernemersfonds, ook wel genoemd reclamebelasting, voor de binnenstad. Vooral veel kleine ondernemers waren tegen de invoering van dit fonds. Een begrijpelijke keuze, volgens raadslid Joyce van der Sanden: ‘Het fonds is een verplichte belasting die voor iedereen evenveel kost. De HEMA en Bijenkorf betalen net zoveel als een kleine sieradenwinkel of boekhandel. Dat is voor kleine ondernemers niet op te brengen’.

Lees verder
16 september 2012

SP Breda gaat door magische grens van 500 leden

De verkiezingsuitslag bracht weliswaar niet de zetelwinst die de SP verwachtte, maar organisatorisch bereikte de Bredase partijafdeling een historische mijlpaal. Voor het eerst in de bijna twintigjarige historie van de afdeling ging het ledenaantal in de gemeente Breda door de magische grens van 500 leden heen. Op de uitslagenavond van de Tweede Kamerverkiezingen in café Dok'19 maakte afdelingsvoorzitter Bas Maes bekend dat het actuele ledenaantal 502 is en dat Mohammed Zarouali de eer toekomt om als 500e lid ingeschreven te zijn.

Lees verder
13 september 2012

SP handhaaft zich en wordt derde partij

De SP handhaaft zich in de tweestrijd tussen PvdA en VVD en wordt de derde partij van Nederland en Breda. Als we in 2010 spraken van 'een verlies met een gouden randje' dan moeten we nu toch spreken van 'een gelijkspel waar meer ingezeten had'. In de weken voor de verkiezingen zagen we in de peilingen veel kiezers vaak om 'tactische redenen', terug naar de PvdA gaan. Toch hebben nog altijd meer dan een miljoen kiezers de SP hun vertrouwen gegeven. Het is aan ons om dat vertrouwen waar te blijven maken en te laten zien dat de SP de enige partij is voor en door de mensen.

Lees verder
12 september 2012

SP projecteert laatste oproep aan de kiezer

'Roemer of Rutte? Samsom wil niet kiezen. Kies daarom voor Roemer.' Dat is de boodschap aan de kiezers die de SP op diverse gebouwen zoals het station, de bibliotheek en het Spanjaardsgat aan de vooravond van de verkiezingen projecteert. De socialisten vrezen dat wanneer het erop aankomt de PvdA liever met Rutte een kabinet vormt dan met andere linkse partijen zoals de SP en willen de linkse stemmers hiervoor waarschuwen.

Bibliotheek

Lees verder
11 september 2012

Van uitsluiting naar aansluiting

Op maandagavond was SP-kamerlid Nine Kooiman te gast in de Franciscuskerk in Breda. Ze was daar om te praten over sociale uitsluiting en over hoe mensen die om allerlei redenen niet mee lijken te tellen in onze maatschappij, weer aansluiting kunnen vinden. De SP was met zo'n tien man vertegenwoordigd. Er waren er ook andere politieke partijen aanwezig en mensen die bij instanties werken, die dagelijks met armoede en uitsluiting te maken hebben of het aan de lijve ondervonden hebben.

Lees verder
11 september 2012

SP trakteert op lolly’s en stemadvies

Op dinsdagochtend 11 september 2012 deelde de SP afdeling Breda, folders en lolly’s uit bij het station. Deze actie stond niet op zichzelf; meer dan 80 SP afdelingen hebben, verspreid over het gehele land, in de afgelopen weken lolly’s uitgedeeld. Afdelingsvoorzitter Bas Maes: “Tijdens de verkiezingscampagne wordt er veel uit de duim gezogen. Wij zuigen liever op een lolly. Het is ook goed tegen al het zuur van het liberale beleid van de afgelopen jaren.”

Lees verder

Pagina's

U bent hier