h

Nieuws, oktober 2012

28 oktober 2012

SP doet onderzoek naar overlast kamerbewoning

Eind vorig jaar presenteerde het huidige college van Burgemeester en Wethouders haar beleid rondom kamerbewoning. Omdat bepaalde wijken in Breda veel overlast ondervonden van eengezinswoningen volgepakt met arbeidsmigranten of studenten, werd er ingezet op een betere spreiding door de stad. “We zijn nu een jaar verder en gaan op onderzoek uit of de overlast in wijken als Doornbos, Linie en Brabantpark inderdaad is afgenomen.” zegt Bas Maes, woordvoerder bouwen en wonen voor de SP-fractie in de Bredase gemeenteraad.

Lees verder
28 oktober 2012

Succesvolle Vraag-je-raadslid-het-hemd-van-het-lijf-avond

Op 26 oktober organiseerde SP Breda de Vraag-je-raadslid-het-hemd-van-het-lijf-avond in Gemeenschapshuis De Belcrum. Leden stelden vragen aan raadsleden Patrick van Lunteren, Joyce van der Sanden en Maurice Spapens en aan commissielid Bas Maes. Vragen zoals: “Wat doen onze raadsleden en commissieleden in de Bredase gemeenteraad? En hoeveel tijd besteden ze daaraan?” En ook: “Wat doet de fractie voor mij? Wat doet de fractie voor mijn straat, mijn buurt?”.

Lees verder
17 oktober 2012

Wereldarmoededag

Ook Breda deed mee aan de Wereldarmoededag. Traditioneel elk jaar op 17 oktober. Op die dag verzetten mensen zich wereldwijd tegen armoede. Dit jaar werd de dag in Breda voor het eerst georganiseerd door Marge in Beeld, een koepel van alle organisaties die zich inzetten voor mensen die het even tegen zit in het leven. Ruim 40 geïnteresseerden werden door ervaringsdeskundige Ad rondgeleid door de stad. Hij bracht hen langs parken, bankjes en hangplekken waar dak- en thuislozen hun heil moeten zoeken. Daarna sloten zich om 12.00 uur nog eens een kleine 30 mensen aan bij het Stadskantoor om de wethouders en managers daar toe te spreken.

Lees verder
17 oktober 2012

Bredaas Museum, open of dicht

Het Bredaas Museum kan niet blijven bestaan als het beleid niet wijzigt. Dit is mede het gevolg van een ingrijpende bezuinigingsopgave
van 1,5 miljoen die de rechtse partijen in de Raad hebben doorgedrukt. Er is afgelopen jaar met man en macht gewerkt aan een reddingsplan. Uit mediaberichten en gesprekken met betrokken wordt duidelijk dat nu de gemeente de voet dwars zet. afgelopen donderdag stelde SP-raadslid Maurice Spapens daarom in het vragenuurtje de hamvraag aan Wethouder Cultuur: Wat wil de gemeente nu met het Bredaas Museum? Het antwoord van de wethouder was onduidelijk en balanceerde tussen het openhouden van MOTI en het redden van het Bredaas Museum. De vage antwoorden zijn voor een meerderheid in de Raad aanleiding om het op de agenda volgende commissievergadering te zetten. "De wethouder wil niet kiezen tussen MOTI of het Bredaas Museum", zegt Spapens. "Maar niet kiezen is allebei verliezen. Dat moet de wethouder zich ook beseffen".

Lees verder
13 oktober 2012

“De politiek? Dat is toch allemaal één pot nat!”

Deze opmerking van een meneer op winkelcentrum Tuinzigt gaf goed weer op welke manier veel mensen denken over de politiek. Een maand na de Tweede Kamerverkiezingen merkt SP Breda dat er nog altijd een hoop teleurstelling is. “Teleurstelling dat de SP niet in de regering zit, maar ook omdat partijen als PvdA en VVD het er voor veel mensen niet geloofwaardiger op gemaakt hebben!” zegt afdelingsvoorzitter Bas Maes. “Het valt ook voor ons niet uit te leggen dat deze twee partijen - groot geworden door elkaar te bestrijden - elkaar na het sluiten van de stembus in de armen vallen.”

Lees verder
8 oktober 2012

De teloorgang van Laurentius

In vrijwel alle lokale en landelijk kranten viel in chocoladeletters te lezen “Breda geschokt door problemen Laurentius”. De SP vraagt zich hardop af of verantwoordelijk wethouder Bob Bergkamp nog wel zicht heeft op wat er gaande is. De Bredase corporatie balanceert na vermeende fraude en wanbeleid op het randje van de afgrond. Bovendien heeft het college ondanks herhaaldelijke signalen en waarschuwingen van de SP, het naderende onheil niet zien komen. SP Commissielid Bas Maes: Het is nu de dure plicht van alle verantwoordelijken ervoor te zorgen dat niet de huurders of de belastingbetaler opdraaien voor de misstanden bij Laurentius”.

Lees verder

Pagina's

U bent hier