h

Nieuws, april 2013

28 april 2013

Enquête Ambachtenflat: onderhoud hard nodig

Vorige week hield de SP een enquête onder de bewoners van de Ambachtenflat in Princenhage. De uitkomsten daarvan tonen aan dat het de hoogste tijd is voor de aanpak van achterstallig onderhoud. SP-woordvoerder Bas Maes: “De helft van de ondervraagden heeft klachten over kou, tocht en vocht. Dit leidt bij veel mensen tot gezondheidsklachten, zoals permanente verkoudheid en ademhalingsproblemen.” Laurentius is al enige tijd in gesprek met de huurdercommissie over het onderhoud. De SP waarschuwt de woningbouwcorporatie om echt haast te maken. Maes: “Voor het komende winterseizoen moet het onderhoud waar deze mensen recht op hebben, gebeurd zijn zodat de bewoners er weer warmpjes bijzitten.”

Lees verder
25 april 2013

SP ondersteunt acties chauffeurs

Op 14 mei gaan vrachtwagenchauffeurs uit heel Nederland naar Brussel om te protesteren. Er circuleren daar al maanden plannen om het wegvervoer helemaal vrij te geven. Hierdoor zouden ook bij binnenlandse ritten Nederlandse transporteurs en chauffeurs moeten gaan concurreren met bedrijven uit ander Europese lidstaten. Dit betekent waarschijnlijk het eind van de transportsector in Nederland. Om alvast te laten weten dat ze op de steun van de SP kunnen rekenen en om aandacht te vragen voor onze enquête onder chauffeurs, was de SP Breda gisteren op grensovergang Hazeldonk.

Lees verder
23 april 2013

Socialismedag: socialisten en de monarchie

Op zaterdag 4 mei organiseert onze afdeling, inmiddels al weer voor de dertiende achtereenvolgende keer, een zogenaamde "socialismedag". Een middag met debat en discussie in ongedwongen sfeer om eens de diepte in
te gaan. En deze keer met een zeer actueel onderwerp! "Socialisten en de monarchie". Daarnaast besteden we aandacht aan het recente debat in de SP over de democratisering van de economie.

Lees verder
23 april 2013

Strafbaar stellen illegaliteit is onmenselijk

Het wetsvoorstel van de VVD/PvdA-regering waarmee de vreemdeling zonder geldige verblijfspapieren strafbaar wordt, moet zo snel mogelijk van tafel. Dat was de gezamenlijke conclusie in de Anna-Rozenkranskerk gisterenavond, waar een discussieavond werd georganiseerd door het S.T.O.B. (Steunpunt Ongedocumenteerden Breda). Michiel van Nispen voerde namens de SP het woord, maar ook andere SP-ers lieten van zich horen. Van Nispen: ‘Dit voorstel van wet is inhumaan en mag het wetboek niet bereiken. We gaan er alles aan doen dat niet te laten gebeuren.’

Lees verder
21 april 2013

“Het is hier de laatste tien jaar hard achteruit gegaan!”

Veel opmerkingen van bewoners van de Ambachtenflat in Princenhage hadden betrekking op de verloedering. Een bewoner: “De flat wordt overspoeld met vreemde snuiters en er wordt drugs gedeald in de hal.” Tot voor kort was woningcorporatie Laurentius van plan deze flat te slopen. Door de crisis, het kabinetsbeleid en vermoedelijk frauduleus bestuur, is Laurentius echter in financieel zwaar weer terecht gekomen. Geld voor sloop en nieuwbouw is er niet en dus zal de Ambachtenflat blijven staan. Op zich goed nieuws voor het aantal betaalbare huizen in Breda. Maar als de flat blijft staan dan moet volgens de SP het jarenlange uitgestelde groot onderhoud nu natuurlijk wel snel uitgevoerd worden.

Lees verder
19 april 2013

Juichen bij een eigen doelpunt

Wethouder Boelema presenteerde woensdag het jaarverslag 2012. Met een ongelofelijk resultaat van 7,6 miljoen euro winst. Je zou er haast consumentenvertrouwen van krijgen; Lekker met minister Rutte naar de kroeg, even langs de dealer voor een nieuwe auto en vanavond nog even een rondje op www.funda.nl, kijken of er nog een leuk huisje te koop staat. Maar is die winst wel echte winst? In een meest positieve bui zou je het hooguit minder verlies kunnen noemen. Tussen winnen of verliezen staan immers boekhouders en Excel spreadsheets.

Lees verder

Pagina's

U bent hier