h

Nieuws, mei 2014

26 mei 2014

Definitieve uitslag Europese verkiezingen

De SP is ook in Breda de grootste linkse partij geworden. Dat blijkt uit de uitslag van de Europese verkiezingen die de afgelopen vier dagen werden gehouden in Europa. In Breda scoorde de SP met 11,2% van de stemmen beter dan het landelijke gemiddelde (10%). Dat is een groot compliment aan de Bredase campagnevoerders die de afgelopen weken de dorpen en wijken langs zijn getrokken om mensen op te roepen SP te stemmen. Nog een getal waar SP Breda trots op mag zijn: in 2009 stemde slechts 8% van de Bredanaars voor de Europese verkiezingen op de SP. Afgelopen donderdag was dat 3,2% meer (11,2%).

Lees verder
21 mei 2014

Dit is het moment: stem SP!

Donderdag 22 mei is het moment om ‘nee’ te zeggen tegen deze EU. De SP is voor samenwerken met andere landen maar tegen een Europese superstaat. Wil jij ook dat Nederland zelf zeggenschap houdt over onze zorg, pensioenen en woningmarkt? Ben je de Brusselse bemoeizucht ook beu? Blijf dan niet thuis zitten maar stem SP!

Lees verder
18 mei 2014

Campagne op de Grote Markt

Gisteren voerde SP Breda campagne voor de Europese verkiezingen, die op 22 mei al snel voor deur staan. Deze keer stonden de campagnevoerders op de Grote Markt met een groot kegelspel tegen deze EU.  Jan Jansen, lid van het actieteam, legt de spelregels uit: “Geef een slinger aan de tomaat aan het touw en kegel in drie beurten zoveel mogelijk EU-beleid om”. De mensen op de markt gooiden maar wat graag en de kegels van de verspilling, het verhuiscircus, de bemoeizucht en de Europese Commissie gaan snel om. De kegel met de tekst ‘samenwerking’ blijft overeind in het midden. De SP zegt daarmee Ja voor een samenwerkende EU, Ja voor samenwerking binnen Europa, en Ja voor een andere Europa!

Lees verder
16 mei 2014

Jaarlijkse Socialismedag op 24 mei

Op zaterdag 24 mei vindt wederom de jaarlijkse Socialismedag plaats in Breda - een dag vol discussie en scholing over het socialisme in de breedste zin van het woord. Voor het eerst dit maal in ons eigen "honk": Het buurthuis aan de Scheldestraat 1, 4812 VJ in Breda.

Lees verder
16 mei 2014

Bespreking Ruimte en verbinding

Donderdagavond besprak de gemeenteraad het coalitieakkoord ‘Ruimte en verbinding’. Een spannend moment voor de coalitie van SP, CDA, PvdA, GroenLinks en Breda’97. Maar ook zeker spannend voor de nieuwe fractievoorzitter van de SP Bas Maes. Het was voor hem zijn zogenaamde ‘maidenspeech’ oftewel de eerste keer dat hij sprak in de raad. Dat hij dit gelijk deed als leider van de grootste coalitiepartij maakte het des te bijzonderder. Onderstaand zijn inbreng.

Lees verder
16 mei 2014

Patrick van Lunteren geïnstalleerd als wethouder

Donderdagavond zijn de nieuwe wethouders van het Bredase college geïnstalleerd, waaronder Patrick van Lunteren namens de SP. “Een historisch moment!” zegt fractievoorzitter Bas Maes. “Voor het eerst in de 20-jarige historie van de Bredase SP, leveren wij een wethouder.” Van Lunteren krijgt onder andere financiën, bouwen en wonen, accommodaties en jeugd in zijn portefeuille. Naast Van Lunteren werden ook Bob Bergkamp (CDA), Miriam Haagh (PvdA), Selçuk Akinci (GroenLinks) en Bernie van den Berg (Breda’97) tot wethouder benoemd.

Lees verder

Pagina's

U bent hier