h

SP Breda steunt Hart voor Gaza

22 augustus 2014

SP Breda steunt Hart voor Gaza

SP Breda steunt de demonstratie ‘Hart voor Gaza’ die op zondag 31 augustus om 14 uur op het Kasteelplein in Breda zal plaatsvinden. Een ieder die de nieuwsberichten over de vele in het geweld omgekomen burgerslachtoffers ziet, kan maar tot één conclusie komen: dit moet zo snel mogelijk stoppen. SP Breda steunt deze demonstratie niet alleen omdat het geweld  moet stoppen, maar ook omdat Israël een einde moet maken aan de blokkade van Gaza. Deze blokkade maakt een normaal leven voor de Palestijnen in Gaza volstrekt onmogelijk. Zolang de blokkade niet wordt opgeheven zal een duurzame vrede onmogelijk blijken en ligt de volgende uitbarsting van geweld in het vooruitzicht.

Reacties

"maar ook omdat Israël een einde moet maken aan de blokkade van Gaza." - waar wordt de blokkade van Egypte naar Gaza hier genoemd? Dit klinkt als anti-Israel, ipv pro-Gaza.

Wat nou de blokkade door Israel opheffen, wat heeft Hamas is Israel te zoeken? Ga lekker demonstreren dat de grens van Gaza met hun broederland Egypte open gaat. Oeps, das waar ook, Egypte kan de Hamas niet pruimen en heeft liever geen Palestijn op Egyptisch grond gebied. Jullie als SP kunnen het bloed wel drinken van de Israelis,. Proost!!!!

Wat denkt u? Als de blokkade opgeheven zou worden, zouden er dan geen zelfmoordaanslagen meer op o.a. schoolbussen gepleegd worden?

Wat een selectieve verontwaardiging. Hamas is een terreurorganisie en daar hoor ik jullie niet over. Zij gebruiken vrouwen en kinderen als levend schild, zij onderdrukken de bevoling en gebruiken geld om tunnels te bouwen en rakketen te kopen in plaats van te investeren in opbouw.

Pro vrede is natuurlijk fantastisch. Ook eens dat blokkade moet stoppen; economisch herstek is van levensbelang maar waarom is de blokkade ontstaan? Omdat er wapens binnenkwamen en bouwmaterialen voor tunnels werden gebruikt om onschuldige burgers te ontvoeren. Waarom meld u dat dat niet of dat Hamas moet stoppen met mensenrechtenschendingen? Waarom alleen vingertje naar Israel. Als Hamas morgen niet meer gaat schieten en niet Israel wilt vernietigen is er overmorgen vrede!

En het veelvoud aan slachtoffers van Islamitsch geweld (IS, Hamas etc.) zijn niet belangrijk???
De Sp heeft weer eens boter op z'n hoofd!

Nu begrijp ik best dat het reuze sneu is voor de mensen die in de Gaza strook wonen dat zij geslachtofferd worden door Hamas. Maar deze demonstratie geeft een verkeerd beeld door Israël als de grote boosdoener af te schilderen.

De blokkade door Israël is niet iets wat is gedaan om de bevolking daar te kwellen, maar om te proberen paal en perk te stellen aan de invoer van oorlogsmaterieel door Hamas.

Het 'normale' leven in de Gaza strook is niet onmogelijk door deze blokkade, maar door de almaar doorgaande hetze en terreur vanuit de Gaza strook door Hamas ( El Fatah, PLO, etc.. )

SP Breda verwart oorzaak en gevolg. Als de Palestijnse bevolking [sic] zich uitspreekt vóór erkenning van de staat Israël, constitutioneel geweld tegen de staat Israël uitbant, en politieke vertegenwoordiging kiest die niet gebaseerd is op wie het hardst en meest militant oproept tot geweld, is die blokkade zo weg.

Voorlichting voor de misleiden, niet voor degenen die niet WILLEN weten:

http://martienpennings.wordpress.com/2014/08/30/wist-je-dat-appa-hamas-wil-bewust-kinderslachtoffers/

http://martienpennings.wordpress.com/2013/02/19/werk-in-uitvoering-een-korte-geschiedenis-van-israel-2/

Overigens: de blokkade van alleen bouwmaterialen waarmee tunnels gegraven kunnen worden en raketten gemaakt, niet van voedsel en medicijnen, is een GEVOLG van de voortdurende terreur van Hamas, die past in de terreur van de Palmaffia's vanaf 1920 in Palestina die weer past in de terreur die de islam al 1400 jaar wereldwijd uitoefent. En hoe is het toch mogelijk dat er zoveel voor massamoord bedoelde tunnels tóch gebouwd zijn door Hamas in de laatste paar jaar?

Ga eens Dennis Prager luisteren: je kunt heel ingewikkelde doen over "het Palestijnse probleem", maar ook heel eenvoudig: de Arabieren willen de Joden vermoorden:
http://www.youtube.com/watch?v=8EDW88CBo-8

Iedereen weet toch dat de landverraders op links terroristenknuffellaars zijn !

Jullie halen oorzaak en gevolg weer eens door elkaar. De blokkade is ingesteld doordat de Palestijnen vanuit GAZA steeds weer aanvallen op Israel ondernamen. Wanneer de Gazanen daarmee stoppen, kan Israel de blokkades opheffen. Maar zolang Hamas er de baas is blijft dit een utopie. Hamas is de oorzaak, niet Israel.

Ik geloof niet dat mijn reactie geplaatst zal worden, want ongewenste mening.

Het stuk hierboven is erg kortzichtig. De werkelijke oorzaak van de problematiek is dat Hamas de staat Israël niet erkent, imam's in moskeeën roepen op tot het doden van Joden. De EU, Vs en Israël zien Hamas terecht als een terreurorganisatie. Als de SP gelooft in democratie, vrijheid van meningsuiting, vrijheid van godsdienst, vrouwenrechten, homo rechten, persvrijheid, etc. Dan zou het nooit Israël veroordelen maar de Hamas....

Bedankt voor de reacties. Deze zeer gepolariseerde discussie roept vaak heftige emoties op bij mensen. Dat zie je terug in demonstraties die helaas minder goed verlopen zijn, maar ook aan veel reacties op internet. Toch wijkt de SP bewust af van de gangbare opvatting dat beide partijen ‘even fout’ zouden zijn. Het is een gegeven dat Israël één van de meest geavanceerde legers heeft ter wereld en zich gesteund voelt door de haast onvoorwaardelijke steun van de westerse wereld. Het Palestijnse volk wordt in Gaza onderdrukt door Israël en dat staat een duurzame vrede in de weg. Het geweld van beide kanten is niet goed te praten en dat is ook niet de intentie van de SP of de organisatie van Hart voor Gaza. Kijk voor meer informatie over de organisatie en de achterliggende gedachten voor deze demonstratie op hun facebookpagina.

U bent hier