h

Werkgelegenheid voor alle Bredanaars

18 november 2016

Werkgelegenheid voor alle Bredanaars

Foto: SP
Breda gaat zich inspannen om werkgelegenheid naar de stad te halen voor alle Bredanaars, niet alleen de hoger opgeleiden. Een motie van SP Breda en PvdA Breda die daartoe opriep, werd donderdagavond gesteund door een meerderheid van de raad. Dirk Uijl, gemeenteraadslid voor de SP hierover: "In de crisisjaren zijn er 6.000 banen verdwenen in Breda. Met name de mensen die middelbaar of praktisch geschoold zijn, hebben de klappen van de crisis het hardst gevoeld. Het is goed dat Breda nu extra aandacht geeft aan werkgelegenheid voor deze groep mensen."

Het voorstel van de partijen is om de ontwikkeling van de werkgelegenheid nauwlettend te volgen, uitgesplitst naar opleidingsniveau. Uijl hierover: "57 procent van de Bredanaars is niet HBO of universitair geschoold, dus het is niet meer dan logisch dat Breda probeert om ervoor te zorgen dat er werk komt voor de meerderheid van haar inwoners!"

 

Reactie toevoegen

Vragenlijst Schippersdonk e.o.

 
1 Begin 2 Einde
Vul hieronder jouw klacht in over onderhoud of reparaties van jouw huurwoning van Alwel of omtrent communicatie met Alwel.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

U bent hier