h

Poortactie Wava/GO

30 januari 2018

Poortactie Wava/GO

Op vrijdag 16 februari houden we een poortactie bij sociale werkvoorziening Wava/GO aan de Esdoornlaan/ Wilhelminakanaal Noord.

De doelgroepen (mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt) krijgen niet datgene dat ze verdienen. Er hoort op een fatsoenlijke manier met het cao omgegaan te worden en dat is bij de GO niet van toepassing.

Het is volgens de cao niet toegestaan om een onderscheid te maken tussen werknemers op basis van arbeidsduur.  Het aantal uren dat een werknemer bij een werkgever (!GO en Entrada BV zijn de zelfde werkgevers) werkzaamheden verricht, mag dus binnen de arbeidsrelatie niet van invloed zijn, bijvoorbeeld bij de bepaling van de hoogte van de beloning of het recht op deelname aan een pensioenvoorziening. Dit is voor ons een gedegen reden dat er een poortactie moet komen om de mensen dit duidelijk te maken.

Reactie toevoegen

U bent hier