h

Reactie SP Oosterhout op het vertrek van burgemeester Huisman.

31 januari 2018

Reactie SP Oosterhout op het vertrek van burgemeester Huisman.

Afgelopen vrijdag heeft burgemeester Huisman zijn ontslag ingediend bij de commissaris van de Koning. Overmatig alcoholgebruik en meldingen van seksueel grensoverschrijdend gedrag waren de redenen voor dit ontslag. SP Oosterhout heeft gewacht met het geven van een reactie totdat wij inhoudelijk meer wisten van de situatie dan alleen de summiere verklaring van de burgemeester en alle verhalen in de pers. Gisterenavond is er duidelijkheid gegeven over de aanleiding en de gebeurtenissen tot nu toe en dat vraagt om een reactie onzerzijds.

SP Oosterhout wil allereerst bewondering en respect uitspreken voor de vrouwen die de moed hebben gehad om melding te maken van wat zij hebben meegemaakt. Besluiten om naar voren te treden in zo’n situatie is sowieso al moeilijk, maar helemaal als het de burgemeester van een stad betreft. Wij betreuren ontzettend wat er is gebeurd en dat er binnen de gemeentelijke organisatie een onveilig werkklimaat is ontstaan.

Daarnaast vindt SP Oosterhout het dan ook goed dat er een uitgebreid onderzoek gaat komen naar hoe dit allemaal heeft kunnen gebeuren en wat we in de toekomst kunnen doen om van het gemeentelijk apparaat weer een veilige werkplek te maken voor alle mensen die daarin functioneren.

Tot slot vinden wij het tevens onacceptabel dat gebleken is dat de burgemeester dronken was tijdens zijn piketdienst op 20 december 2017. Als hoofd van de veiligheidsregio vinden wij het onvoorstelbaar dat hij zo met zijn verantwoordelijkheden is omgegaan.

SP Oosterhout vindt dan ook dat de burgemeester de enige juiste conclusie heeft getrokken door zijn ontslag in te dienen.

Reactie toevoegen

U bent hier